Loading...
Ketahuilah, bahwa sesungguhnya kehidupan dunia ini hanyalah permainan dan suatu yang melalaikan, perhiasan dan bermegah-megah antara kamu serta berbangga-banggaan tentang banyaknya harta dan anak, seperti hujan yang tanam-tanamannya mengagumkan para petani; kemudian tanaman itu menjadi kering dan kamu lihat warnanya kuning kemudian menjadi hancur. Dan di akhirat (nanti) ada azab yang keras dan ampunan dari Allah serta keridhaan-Nya. Dan kehidupan dunia ini tidak lain hanyalah kesenangan yang menipu.(Surah Al Hadiid ,ayat 20)

Kenapa aku benci bola

Sunday, July 4, 2010
FIFA, seluruh dunia dari segenap lapisan masyarakat dengan berbagai latarbelakang, bukan hanya di stadium malah dirumah, restoran, tempat kerja, atau dalam kenderaan teruja dengan kegilaan bola samaada minat maupun berjudi.


Kiblat umat Islam

Berkanjah umat Islam yg terlupa kiblat sebenar mereka, samaada lebai, siak, tok imam atau ustaz, hatta ahli ibadat bangun 2pagi pun tak khusyuk dek teringatkan bola, atau pun terganggu dgn jeritan kejiranan kerana masuk gol.

Kesihatan akal yang tidak di jaga

Bila dah tengok bola 2pagi inilah jadinya, surau tempat kerja jadi tempat buat taik mata akhirnya agama jadi mangsa tohmah dan fitnah.
-gambar hiasan

Masaalah sebenar manusia


Dan jika Kami hendak membinasakan suatu negeri, maka Kami perintahkan kepada orang-orang yang hidup mewah di negeri itu (supaya mentaati Allah) tetapi mereka melakukan kedurhakaan dalam negeri itu, maka sudah sepantasnya berlaku terhadapnya perkataan (ketentuan Kami), kemudian Kami hancurkan negeri itu sehancur-hancurnya.
-(Al Israa':16)

No comments:

Post a Comment